1,781 Lantikan Baru Pelatih Latihan Asas Polis Diraja Malaysia (PDRM) – 22 Mei 2017

by admin on January 8, 2017

Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan memberi latihan asas kepada seramai 1,781 orang lantikan baru / anggota polis yang akan mengikuti Program Latihan Asas bagi kategori jawatan seperti berikut :

1. Kadet Inspektor (Lelaki/Wanita) – (224 Orang)
2. Konstabel (Lelaki/Wanita) – (1,330 Orang)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita) – (227 Orang)

Tarikh program Latihan Asas PDRM : 20 Mac, 17 April, 08 Mei & 22 Mei 2017
Lokasi : PULAPOL KUALA LUMPUR, PULAPOL SEGAMAT JOHOR, PULAPOL AIR HITAM PAHANG, PULAPOL LANGKAWI KEDAH & PULAPOL DUNGUN TERENGGANU

JAWATAN, TARIKH DAN LOKASI LATIHAN ASAS PDRM

Lokasi : PULAPOL Kuala Lumpur
Tarikh : 20 Mac 2017
Jawatan : Kadet Inspektor
Jumlah Pelatih : 157 Lelaki & 67 Wanita (224 Orang)

Lokasi : PULAPOL Langkawi, Kedah
Tarikh : 20 Mac 2017
Jawatan : Pelatih Konstabel Wanita
Jumlah Pelatih : 330 Wanita (330 Orang)

Lokasi : PULAPOL Air Hitam, Pahang
Tarikh : 17 April 2017
Jawatan : Pelatih Konstabel Lelaki
Jumlah Pelatih : 500 Lelaki (500 Orang)

Lokasi : PULAPOL Segamat, Johor
Tarikh : 08 Mei 2017
Jawatan : Pelatih Konstabel Wanita
Jumlah Pelatih : 500 Wanita (500 Orang)

Lokasi : PULAPOL Dungun, Terengganu
Tarikh : 22 Mei 2017
Jawatan : Pelatih Konstabel Lelaki & Wanita
Jumlah Pelatih : 159 Lelaki & 68 Wanita (227 Orang)

Jika anda berminat untuk menyertai pasukan Polis Diraja Malaysia dan ingin mengetahui lebih lanjut dan membuat permohonan secara online, sila klik pautan di bawah.

► Info penuh jawatan PDRM
► Permohonan online jawatan PDRM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


KLIK UNTUK IKLAN JAWATAN PENUH SEPANJANG MASA

Carian Jawatan Kosong :
SILA SHARE JAWATAN KOSONG INI DENGAN RAKAN DAN KENALAN ANDA

{ 13 comments… read them below or add one }

Farisya Nabiha January 17, 2017 at 3:51 pm

Saya berumur 20 tahun, baru saja habis pengajian di Kolej Komuniti Jasin, saya mengambil kos MULTIMEDIA, saya sudah memohon jawatan polis di SPA, sebagai kostabel, tetapi tidak ada maklum balas. Saya berminat ingin bekerja dalam apa apa bidang di PDRM.

Reply

mohamad helmi February 16, 2017 at 5:27 am

assalamualaikum . nk tanye sikit , PULAPOL air hitam tu betul ke dngn negeri yg di letak tu . samada pahang ke negeri sembilan ?

Reply

mohamad helmi February 16, 2017 at 5:30 am

assalamualaikum .

nk tnye , PULAPOL air hitam tu pahang ke negeri sembilan

Reply

qilaa ahmar February 27, 2017 at 11:11 pm

daripada habis menengah 2011 sampai sekarang tak dapat. dah update pon sama jee.

Reply

Arewie hassan March 16, 2017 at 9:26 am

Atas rezeki masing2 Bersabarlah..

Reply

Nurul Aini Saparin March 16, 2017 at 10:01 am

Daaa buat permohonan kt SPA tapi sampai sekarang tk ad panggilan. Sabar je laa rezeki tk sampai lagi… Emmm, maybe cara permohonan saya tk betul kot~

Reply

mohamad amirul asray bin mohd hashim March 16, 2017 at 8:37 pm

Blok 8 pintu 103 seksyen 24 40300 shah alam selangor

Reply

Yasin muhammad March 17, 2017 at 9:33 pm

Sya ingin sangat menjadi anggota polis…

Reply

Nur Syafiqah binti Samat March 18, 2017 at 4:16 am

Sy dh isi SPA tp xde mklum balas lgi..Sy tringin nak jdi polis..

Reply

Clodius Naneh March 18, 2017 at 5:58 am

Saya suduh lulus untuk eksais pengambilan konstabel sokongan lelaki pada mac 2016 tapi tiada panggilan lagi

Reply

Siti Nurfirziana March 21, 2017 at 8:19 am

Saya ada buat prmhonan dan selalu renew borang tp smpai skrng msh x dpt lg..Online portal PDRM pun x bg thu bl prmhnan strusnya akan di buka…

Reply

Siti Nurfirziana March 21, 2017 at 8:24 am

Saya ada jg bt prmhonan dan slalu renew borang tp smpai skrng blm ad jwpn.Online portal PDRM pn x bg thu bila permhonan strusnya dbuka.

Reply

lowchoonloong May 16, 2017 at 9:47 pm

saya ingin menjadi polis

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: